LinkOmat!


Poštovani blogeri,
zadovoljstvo mi je da Vam predstavim novi servis na našem Web nebu - pod nazivom LinkOmat!

Šta je LinkOmat ?

Najpre bih o samoj ideji. Pre par meseci Lazarica me je zamolila da bi bilo dobro razmisliti da se uradi sajt na kome bi blogeri imali mogućnost da ostavljaju svoje omiljene linkove te bi se samim tim kreirala jedna online baza kvalitetnih sajtova sa našeg prostora koja bi bila dostupna svima na uvid za brzo pronalaženje određenog kvalitetnog web sadržaja.

Dugo sam razmišljao, šta napraviti, a da to ne bude identično gomili već postojećih sličnih lokacija, već da se izdvoji svojom posebnošću, jednostavnošću i novim mogućnostima koje će pružati posetiocima i korisnicima. Rezultat je pred vama.


 
LinkOmat! predstavlja svojevrstan servis na kome svako od posetioca ima mogućnost da ostavi link svog sajta, bloga ili drugih omiljenih web lokacija, svrsta ih u odgovarajuće kategorije, doda tagove, opis sajta, thumb (sličicu sajta). Za one koje mrzi da sve ovo ručno popunjavaju, postoji automatska dodavanje lokacije, dovoljno je uneti samo link a LinkOmat će sam pokupiti sve podatke o dotičnom sajtu.

Ono što posebno izdvaja LinkOmat je pre svega vezano za blogere i vlasnike sajtova koji žele da povećaju posećenost svojim lokacijama.  Na raspolaganju Vam stoji free boosted opcija, glasanje za najbolji blog / sajt itd...  Rangiranje sajtova je moguće izvršiti na nekoliko načina, prema posećenosti, prema najvećem broju glasova ili prema globalnim podacima koje LinkOmat! automatski preuzima od svetskog servisa Alexa!

Kada je u pitanju pretraga, može se vršiti klasično, putem zadatae reči, ali i putem tagova po ugledu na servis Technoraty.

Još neke od zanimljivosti koje bih izdvojio, kao što sam već napomenuo,  pored glasanja za određene blogove / sajtove, posetioci mogu da ostavljaju i komentare za svaku lokaciju ponasob, da koriste RSS agregaciju za praćenje promena na LinkOmat-u itd.

Posetioci ne moraju da se registruju da bi ostavili određeni link, ali ukoliko žele, otvaraju im se nove mogućnosti, poput ličnog kontrolnog panela, iz koga mogu da manipulišu raznim opcijama. Pravljenje sopstvenog fav bookmark-a, praćenje statistike posećenosti svojih blogova / sajtova, preuzimanje refer markice koju mogu da okače na svoj blog ili sajt i time omoguće svojim posetiocima da direktno utiču na LinkOmatovu rang listu.

Naravno da ima još puno toga nedorečenog, ali to ću ostaviti Vama da sami istražujete. Za početak predlažem Vam da odmah posetite http://linkomat.blogoye.org prijavite svoje blogove ili sajtove ukoliko ih imate ili svoje web favorite i time zajednički učestvujete u stvaranju jedne nove online zajednice koja neće poznaviti granice, poput onih, da li se nečiji blog nalazi na ovom ili onom blog servisu ili ličnom domenu, već da se posetiocima Net-a ponudi sve ono što mislite da je dobro, a kvalitet - verujte, uvek ispliva na površinu.

Dobro Došli !

Srećno bilo

 

...unutar i van šuma, gradova, porodica...nalik ribi.